Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

20. juni 2006

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 79 og 80 (alm. del) om samarbejde mellem DR og TDC om musikkøb på DR's netradio, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 1. juni 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 79 og 80

(alm. del), samarbejde mellem DR og TDC om musikkøb på DR's netradio

Skrivelse af 1. juni 2006

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 79:

 

"Vil ministeren fremsende DR’s redegørelse om samarbejdet mellem DR og TDC om musikkøb på DR’s netradio?"

 

Spørgsmål nr. 80:

 

”Vil ministeren kommentere sagen og herunder svare på, hvordan ministeren vil sikre at DR ikke favoriserer bestemte kommercielle udbydere i forbindelse med de tjenester, som DR udvikler og udbyder, jf. vedlagte artikel fra Ritzau den 31. maj 2006?”

 

Svar:

 

Da spørgsmålene efter min opfattelse hænger sammen, tillader jeg mig at besvare dem samlet.

 

Jeg vedlægger til udvalgets orientering kopi af den skriftlige redegørelse, som jeg har modtaget fra DR om samarbejdet mellem DR og TDC om musikkøb på DR’s netradio.

 

Om samarbejdet oplyser DR i redegørelsen, at der er tale om et udviklingsprojekt, der er etableret i samarbejde med pladebranchens organisation IFPI, og som ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommerciel værdi for hverken DR eller TDC.  Således har kun mellem 3 og 10 brugere ifølge DR hver uge klikket sig videre fra DR’s radiokanaler til TDC for at købe musik. Jeg har også noteret mig, at DR i redegørelsen skriver, at DR efter sommerferien vil udvide servicen, således at brugerne kan klikke sig videre til alle de musikbutikker på nettet, der ønsker at deltage.

 

På den baggrund tager jeg DR’s oplysninger til efterretning og foretager mig ikke videre i sagen.

 

For så vidt angår DR’s public service-opgaver generelt kan jeg oplyse, at det i den nyligt indgåede mediepolitiske aftale for 2007-2010 mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgår, at der skal foretages en yderligere præcisering af DR’s public service-opgaver. Således er det i aftalen fastsat, at det stigende udbud og forbrug af nye medier medfører, at der af hensyn til gennemsigtigheden i forhold til det private produktionsmiljø er brug for i de kommende public service-kontrakter med DR og de regionale TV 2-virksomheder at foretage en yderligere præcisering af DR’s og de regionale TV 2-virksomheders public service-opgaver – for DR’s vedkommende navnlig i forhold til nettet og de nye mobile medier.

 

DR vil derfor i den kommende public service-kontrakt blive forpligtet til at underkaste nye public service-tjenester, herunder on-demand tjenester, en intern prøve (”Værditest”) for at sikre, at tjenesterne opfylder kulturelle, demokratiske og sociale behov i samfundet. De foretagne tests af nye tjenester og resultatet heraf indgår i dialogen med bl.a. lytter- og seerorganisationerne og forelægges for Radio- og tv-nævnet til udtalelse inden aktiviteterne påbegyndes. Den endelige afgørelse af, om de pågældende nye aktiviteter skal iværksættes, træffes af DR’s bestyrelse.  

 

Endelig skal jeg bemærke, at DR også fremover vil have adgang til at udøve anden virksomhed end public service-virksomhed, og at denne virksomhed som hidtil skal foregå på konkurrencemæssige vilkår.