Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 68 (Alm. del - bilag  128), om Peter Spies’ analyse ”Kommentar til teaterkrisen”, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 18. april 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 68

(Alm. del - bilag 128), om Peter Spies’ analyse ”Kommentar til teaterkrisen”

Skrivelse af 18. april 2006

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 68:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelse af 5. april 2006 fra Peter Spies, Frederiksberg vedr. ”teaterkrise,”. Jf. KUU alm. Del – bilag 128."

 

Svar:

Peter Spies kommer i sin analyse ”Kommentar til teaterkrisen” med mange forskellige synspunkter på situationen for de store teatre i København, dvs. det tidligere DST, der fra 1. januar 2006 er omdannet til Hovedstadens Teater. Synspunkterne dækker bl.a. teatrenes ledelse, repertoire og valg ved iscenesættelse.

 

Analysen fokuserer således på nogle af de omdrejningspunkter, der har været grundlaget for etableringen af Hovedstadens Teater, og som bestyrelsen for Hovedstadens Teater vil skulle tage stilling til i forbindelse  med den strategi for teatrene i hovedstadsområdet, som bestyrelsen er ved at udarbejde og som offentliggøres til maj.

 

Her vil bestyrelsen bl.a. tage stilling til, hvilke teatre, der fremover skal indgå i ordningen, og hvilke kunstneriske profiler teatrene skal have. På baggrund af dette vil bestyrelsen for Hovedstadens Teater udpege de kunstneriske chefer og efterfølgende indgå resultataftaler med de enkelte teatre. Resultataftalerne skal blandt andet indeholde betingelser forbundet med tilskuddet til teatret, teatrets kunstneriske profil, fastsættelse af mål for teatrets virksomhed m.v.