Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

7. marts 2006

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 36  (KUU alm. del- bilag 59),    stillet af Folketingets Kulturudvalg den 9. december 2005.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr.  36

(KUU alm. del - bilag 59 ),   

Skrivelse af 9. december 2005

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 36:

 

"Vil ministeren kommentere henvendelsen af 1/12-05 fra Carsten Schnoor vedr. sort arbejde på museer, jf. KUU alm. del – bilag 59 ?"

 

Svar:

 

Det er et særkende for dansk museumsvæsen, at de kulturhistoriske museer er skabt på lokalt initiativ af ildsjæle og museumsforeninger. I dag er det venneforeninger, der slutter op om museerne. Venneforeningerne er repræsenteret i museernes bestyrelser.

 

Venneforeningerne tager også aktivt del i museernes arbejde ved, at personkredsen stiller arbejdskraft til rådighed ved forskellige lejligheder . Det kan være som medlemmer af et møllelaug, der forestår driften af museets mølle, eller som hjælpende hænder ved museets arrangementer.

 

Sort arbejde er lønnet arbejde, som arbejdsgiveren og lønmodtageren undlader at oplyse skattemyndigheden om. Det ulønnede arbejde, der udføres af frivillige på landets museer, er altså ikke sort arbejde, men et væsentligt og positivt bidrag til museernes aktiviteter. Gennem de frivilliges aktive medvirken og oplevelse af medejerskab til museerne forankres museerne i lokalsamfundene.     

Â