Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

17. november 2005

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 22 (alm. del.), vedrørende henvendelse fra Henning Prins, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 9. november 2005.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 22

(alm. del. - bilag   ), henvendelse fra Henning Prins

Skrivelse af 9. november 2005

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 22:

 

"I forlængelse af KUU alm. del. – spm. 9 bedes ministeren kommentere det supplerende materiale vedr. den livsvarige ydelse, jf. KUU alm. del. – bilag 30."

 

Svar:

Jeg skal henvise til mit svar på KUU alm. del. spm. 9. Som det fremgår heraf, findes en række ydelser til forfattere med forfatterskab af almen kulturel betydning, f.eks. til forfattere, der har gjort en særlig indsats i den offentlige debat.

 

Antallet af livsvarige ydelser på finansloven er fastsat således, at der maksimalt kan være 275 modtagere. En ny ydelse kan således først tildeles, når en modtager afgår ved døden. Der er endvidere en fast fordeling mellem de forskellige kunstarter. Således er der f.eks. 12 ydelser til forfattere med forfatterskab af almen kulturel betydning.

 

I den forstand er det således naturligt at sige, at et en modtager udfylder pladsen efter en anden.

 

Endelig skal jeg endnu engang gøre opmærksom på, at indstillingen af modtagerne af den livsvarige ydelse efter loven foretages af repræsentantskabet for Statens Kunstfond, og jeg vil derfor ikke som kulturminister nærmere kommentere den konkrete sag.