Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

21. november 2005

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 20-21 (alm. del - bilag), som opfølgning på samråd d. 2. november 2005 om åbenhed og arkivloven, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 3. november 2005.

 

 

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 20-21

(alm. del ), arkivloven

Skrivelse af 3. november 2005

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. 20:

 

"Kan ministeren oplyse tidsfristerne for ansøgning om dispensation til arkivadgang, og kan ministeren i den forbindelse oplyse, i hvor mange tilfælde tidsfristerne for ansøgning om dispensation til arkivadgang ikke har været overholdt?"

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at der i arkivlovens §§ 36-38 er bestemmelser, som vedrører sagsbehandlingstider i forbindelse med dispensationsansøgninger. Sammenfattende er det sådan, at i de tilfælde, hvor det alene er et offentligt arkiv, som afgør en dispensationsansøgning, skal arkivet tilstræbe en sagsbehandlingstid på højst 15 dage. I dispensationssager, hvor et offentligt arkiv skal indhente samtykke fra andre myndigheder, skal arkivet tilstræbe en sagsbehandlingstid på højst 30 dage. I det vedlagte bilag redegør Statens Arkiver for det nærmere indhold af disse bestemmelser.

 

Bilaget indeholder desuden en oversigt over overholdelse af tidsfristerne i forbindelse med ansøgning om dispensation som svar på anden del af spørgsmålet.