Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 30. november 2005 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 84:
Spørgsmål 84:
â€Det fremgÃ¥r af indledningen i rapporten om effektivisering af fødevare- og veterinærkontrollen, jf. ministeren svar pÃ¥ FLF alm. del - spm. 58, at der de næste Ã¥r skal gennemføres besparelser i fødevarekontrollen. Hvor mange tilsyn hvor og hvor mange kemiske og mikrobiologiske analyser vil falde bort de næste 4 Ã¥r, og mener ministeren, at fødevaresikkerheden stiger jo mindre kontrol der udføres?â€
Svar:
Fødevarestyrelsen vil fra 2007 være underlagt det almindelige krav om 2 procents produktivitetsforbedringer, som gælder generelt for de statslige institutioner.
Sigtet med rapporten om effektivisering af fødevare- og veterinærkontrollen er at gå mere nuanceret til værks i belysning af kontrollens betydning for fødevaresikkerheden end blot at fokusere på antallet af tilsyn i en branche eller på antallet af analyserede prøver.
Ambitionen er udvikling af en mere dynamisk kontrol, hvor ressourcerne i højere grad fleksibelt målrettes områder med størst risici og behov. Resultatet skulle meget gerne blive, at effekten af den udførte kontrol forøges til gavn for fødevaresikkerheden.