Stormgade 2-6
1470 København K
T 33 95 13 10
F 33 95 13 11
www.minff.dk
[email protected]
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
12. december 2005
Sagsnr.: 438-62
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 6. oktober 2005 (Ad FLF
alm. del) udbedt sig min besvarelse af fø lgende spørgsmål 8:
Spørgsmål 8:
Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål A om salmone
lla i kød
fra Polen og Ungarn oplyse, hvorfor resultaterne af kontrol hos importører for salmone lla i importeret
kød først kan offen tliggøres til februar 2006, og kan ministeren fremskynde denne proces?
Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde
mig:
Fødevarestyrelsen er ved at iværksætte en ordning til offentliggør
else af analyseresultater for fore-
komsten af salmonella i fersk og dybfrosset fjerkrækød fra kyllinger og høns. Oprindeligt var det he
n-
sigten, at offentliggørelsen skulle påbegyndes i februar 2006, men styrelsen vil arbejde på, at offen t-
liggø
egyndes medio januar 2006.
Offentliggørelsen finder sted på baggrund af de undersøgelser, der allerede foretages i dag, dvs. Fød
e-
varestyrelsens kontrol i forbindelse med indførsel af fødevarer og slagteriernes u ndersøgelser af dansk
producerede fødevarer. Der iværksættes således ikke nye undersøgelser, men indberetningsproced
u-
rerne til Fødevarestyrelsen bliver strammet op af hensyn til kvalitetssikri ngen.
For at sikre at alle data er tilstede for offentliggørelsen og at indberetning foretages korrekt har det væ-
ret nø dvendigt at ændre:
bekendtgørelse nr. 54 af 24. januar 2003 om salmonellose hos fjerkræ og Salmonella i slagt e-
fjerkræ m.m. og