Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 6. oktober 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmÃ¥l 7:Â
Spørgsmål 7:
â€Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. Del – spørgsmÃ¥l 247, folketingsÃ¥ret 2004-04, 2. samling oplyse, størrelse pÃ¥ et â€parti†importeret kød?â€
Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
â€I henhold til gældende dansk importlovgivning defineres et parti kød, som følger:
En mængde kød af samme type (f.eks. er svinekød og oksekød to forskellige typer) og samme forarbejdningsgrad (f.eks. er fersk oksekød og hakket oksekød to forskellige forarbejdningsgrader), som er omfattet af samme veterinærcertifikat eller handelsdokument, hidrører fra samme afsender, transporteres med samme transportmiddel, præsenteres samtidig for veterinærkontrollen og er bestemt til samme modtager.
Denne definition bygger på fællesskabslovgivningens tilsvarende definition for importerede animalske produkter.
Et parti importeret kød er sÃ¥ledes ikke defineret efter en fast mængde eller vægt, men omfatter den mængde, der i hvert enkelt tilfælde er angivet i det ledsagende veterinærcertifikat eller handelsdokument.â€
                                                                       /Thomas Elvensø