Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeren

 

 

 

Den 21. dec. 2005

 

 

 

 

J.nr.: 426-0

 


 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 23. november 2005 (FLF alm. – Spørgsmål 67) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål:

 


Spørgsmål 67:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del – samrådsspm. P den 23. november 2005 om gmo majs linje 1507 oplyse, om ministeren i lighed med miljøministeren vil gennemføre et serviceeftersyn af godkendelsesprocedurerne inden for ministerens ressort?”

 

Svar:

Senest i forbindelse med behandlingen af GMO majs linje 1507 i Fødevareudvalget og Europaudvalget i november blev spørgsmålet om muligheden for øget åbenhed i forbindelse med GMO-godkendelsesprocedurerne og spørgsmålet om sporbarhed og mærkning af GMO-fødevarer drøftet.

 

Miljøministeren har oplyst følgende vedrørende det i spørgsmålet omtalte serviceeftersyn af godkendelsesprocedurerne for GMO’er:

”I forlængelse af samrådene op til rådsmødet (miljø) den 2. december 2005 og konferencen om anvendelse af GMO’er i Landstingssalen den 24. november 2005 synes jeg, at der er brug for en nærmere diskussion af reglerne om godkendelse af GMO’er, herunder bl.a. om fortrolighed samt om sporbarhed og mærkning”.

 

I forlængelse af ovenstående vil miljøministeren og jeg invitere medlemmerne af Fødevareudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget og Europaudvalget til et møde om disse emner i løbet af januar 2006.

 

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                             / Lars Korsholm