Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den 5. december 2005

Sag: 1874/164338

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af
10. november 2005 (Alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 62:

 

 ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. november 2005 fra Carsten Christensen og Hans Egmose, Bagenkop vedrørende fiskeriet i område 22, jf. FLF alm. del – bilag 83.”

 

 

Svar:

 

Fiskeridirektoratet har oplyst overfor mig, at de i kontrolarbejdet generelt er opmærksomme på, at fangster fra et fartøj ikke afskrives, som om de havde været fanget med et andet fartøj. I regelsættet for fiskeriets udøvelse er der derfor indført regler, der skal medvirke til at forhindre omskrivning af fangster. F. eks. må en fisker i en reguleringsperiode kun deltage i fiskeriet på ét fartøj. Særligt i Østersøen og Bælterne gælder ved torskefiskeri endvidere, at ingen fartøjer kan deltage uden tilladelse, og ejer en fisker flere fartøjer, skal der for disse føres logbog, uanset dette ikke følger af de almindelige regler for logbogsføring. Der er også særlige regler om at landingen skal forudanmeldes. I de tilfælde, hvor Fiskeridirektoratet konstaterer reglerne overtrådt foretages opfølgning i henhold til gældende regler.

 

Fiskeridirektoratet har endvidere oplyst overfor mig, at man generelt er opmærksom på, at fartøjer ikke uretmæssigt fisker i områder, hvor de ikke må. Da adgangen til forskellige områder bl.a. kan være afhængig af fiskefartøjernes motorkraft er det også forhold, som Fiskerdirektoratet har opmærksomheden rettet imod. Fiskeridirektoratet har således også sammen med Søfartsstyrelsen foretaget kontrol af en række fartøjer med nedbremsede motorer, og kontrollen fortsætter, og der følges op på forholdene, hvis der kan konstateres overtrædelse af gældende regler.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Mogens Schou