Carsten Vagn-Hansen

Knabberupvej 40

Knabberup

7100 Vejle
 
 

København, den 7. december 2005

Sagsnr.: 5961

 

 

 

Kære Carsten Vagn-Hansen

 

Tak for dit brev om problemerne omkring bevarelsen af gamle danske husdyrracer og den vedlagte kronik.

 

Jeg vil indledningsvis gerne benytte lejligheden til at slå fast, at også for mig ligger arbejdet med bevarelse af de husdyrgenetiske ressourcer stærkt på sinde. Jeg kan imidlertid konstatere, at der med hensyn til bevaringsarbejdet er mange forskellige holdninger og opfattelser. Det er vigtigt for mig, at den del del af bevaringsarbejdet, der foregår i statsligt regi bygger på uvildighed og faglige kriterier.

 

Jeg lægger i den sammenhæng vægt på, at Genressourceudvalget, der rådgiver mig og mit ministerium samt de enkelte avlere og avlerforeninger med hensyn til bevaringsarbejdet, er bredt sammensat af den genetiske fagkundskab her i landet, dvs. forskere fra henholdsvis den Kongelige Veterinære Landbohøjskole, Danmarks JordbrugsForskning og de øvrige universiteter. Herudover er Miljøministeriet, Kulturministeriet og Dansk Landbrug samt ikke mindst repræsentanter for det praktiske avlsarbejde repræsenteret.

 

Der er fuld åbenhed omkring udvalgets arbejde og møderne i udvalget, og enhver, der interesserer sig for udvalgets arbejde, kan konsultere udvalgets hjemmeside samt henvende sig med spørgsmål, synspunkt og kommentarer. Desuden kan der søges tilskud til bevaringsarbejdet efter gældende regler.

 

Med hensyn til din artikel har jeg fået oplyst, at den rummer en række misforståelser, herunder om faglige spørgsmål. Du er meget velkommen til at henvende dig til Danmarks JordbrugsForskning eller til Genressourceudvalget med henblik på at afklare faglige og organisatoriske spørgsmål i forbindelse med arbejdet med bevaring af husdyrgenetiske ressourcer.

Med venlig hilsen

 

Hans Chr. Schmidt