Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 14. november 2005 Sagsnr.: 438-62 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 6. oktober 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 5:   Spørgsmål 5: ”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål A om salmone lla i kød fra Polen og Ungarn oplyse, hvilke bødekrav man kan stille til importører, hvor der er konstateret sa  l- monella i deres kød partier?” Svar: Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig: ”Jf. besvarelsen af spørgsmål 1 må fersk kød med multiresistente Salmonella Typhimurium DT104 i k- ke omsættes i Danmark. Hvis der k  onstateres multiresistente Salmonella Typhimurium DT104, skal så danne partier varmebehandles. Importører, der i strid med reglerne ikke trækker fersk kød, hvori der er konstateret multiresistente Salmonella Typhimurium DT104 tilbage fra markedet, så det ka n var- mebehandles, kan straffes med bøde. I en sådan sag vil der normalt skulle u  dstedes et administrativt bødeforelæg på 10.000 kr. Det samme vil gælde for kravene til fravær af Salmonella i hakket og tilb e- redt kød, som gælder fra 1. januar 2006. Der skal    naturligvis tages hensyn til eventuelle formildende eller skærpende omstændigh eder. Ved grove overtrædelser vil der ske politianmeldelse med henblik på at opnå en højere bød estraf.” Lars Barfoed                /Thomas Elvensø