Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

København, den 22. september 2006

 

 

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har den 13. september 2006 (FLF alm. del – spørgsmål nr. 471) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål nr. 471:

 

”Vil ministeren redegøre for indholdet af begreberne drift og projektarbejde, således at der skabes sikkerhed for, at 4H og Landboungdom ikke har konverteret tidligere opgaver, der blev finansieret over driften af organisationerne, til projekter, og således at medarbejdere, der tidligere var beskæftiget med drift, nu er beskæftiget med projektarbejde?”

 

Svar:

 

Jeg går ud fra, at spørgsmålet vedrører ordningen med tilskud til projekter for LandboUngdom og 4H, der blev ophævet den 1. oktober 2005.

 

Jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål nr. 156 af 17. januar 2006, hvoraf det fremgår, at der i henhold til bekendtgørelse nr. 879 af 23. august 2004 om tilskud til projekter for LandboUngdom og 4H, kunne ydes tilskud til 5 forskellige projekttyper:

 

·          ”Liv i landdistrikterne, hvorunder der kan henføres udviklings- og gennemførelsesaktiviteter med henblik pÃ¥ at skabe en attraktiv fritid for børn og unge i landdistrikterne.

·          Formidling om livet pÃ¥ landet, der har til formÃ¥l at informere, skabe sammenhold og tilbyde aktiviteter, der tiltrækker og fastholder børn og unges interesse for livet i landdistrikterne.

·          Information og markedsføring af LandboUngdom og 4Hs virke i landdistrikterne.

·          Uddannelses og kompetenceudvikling af LandboUngdoms og 4Hs medlemmer, herunder uddannelse af instruktører og konsulenter.

·          Styrke netværket i landdistrikterne for unge under uddannelse og uddannelsessøgende unge.”

 

Ordningen var projektorienteret, og der kunne i forbindelse med de enkelte projekter ydes tilskud til flere typer af omkostningselementer, der indgik i projektet, herunder til anlægsinvesteringer, inventar/udstyr, konsulentbistand og til driften af projektet.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

                                                                                                        /Søren Sørensen