Den 17. juli 2006
|
|
|
|
Sagsnr.: 2011 |
|
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 23. juni 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 428:
Spørgsmål 428:
â€Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af samrÃ¥dsspørgsmÃ¥l FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. BT, BU og BV om salmonella oplyse, hvad der er til hinder for, at Danmark indfører et forbud mod salmonella i kød?â€
Svar:
Netop med det formål at undersøge i hvilket omfang Danmark kan indføre strengere regler på salmonellaområdet, nedsatte jeg i juni måned en arbejdsgruppe i Fødevarestyrelsens regi. Arbejdsgruppen har allerede indledt sit arbejde og er således ved at se på, hvilke tekniske og juridiske muligheder der er for at begrænse forekomsten af Salmonella i såvel dansk som i importeret kød. Det er en yderst kompliceret problemstilling, og det er nødvendigt, at vi får en gennemarbejdet vurdering af situationen og af, hvilke muligheder vi har. Først når arbejdsgruppen har afsluttet sit arbejde hen over sommeren, vil det være muligt at sige noget mere præcist om, hvilke konkrete tiltag Danmark kan gøre med henblik på at mindske forekomsten af Salmonella i kød.
Lars Barfoed
                                                                                                                   /Thomas Elvensø
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 23. juni 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 428:
Spørgsmål 428:
â€Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af samrÃ¥dsspørgsmÃ¥l FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. BT, BU og BV om salmonella oplyse, hvad der er til hinder for, at Danmark indfører et forbud mod salmonella i kød?â€
Svar:
Netop med det formål at undersøge i hvilket omfang Danmark kan indføre strengere regler på salmonellaområdet, nedsatte jeg i juni måned en arbejdsgruppe i Fødevarestyrelsens regi. Arbejdsgruppen har allerede indledt sit arbejde og er således ved at se på, hvilke tekniske og juridiske muligheder der er for at begrænse forekomsten af Salmonella i såvel dansk som i importeret kød. Det er en yderst kompliceret problemstilling, og det er nødvendigt, at vi får en gennemarbejdet vurdering af situationen og af, hvilke muligheder vi har. Først når arbejdsgruppen har afsluttet sit arbejde hen over sommeren, vil det være muligt at sige noget mere præcist om, hvilke konkrete tiltag Danmark kan gøre med henblik på at mindske forekomsten af Salmonella i kød.
Lars Barfoed
                                                                                                                   /Thomas Elvensø