Den 17. juli 2006
|
|
|
|
Sagsnr.: 2011 |
|
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 23. juni 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 423:
Spørgsmål 423:
â€Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af samrÃ¥dsspørgsmÃ¥l FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. BQ og BR om campylobacter-inficeret fjerkræ oplyse, hvilke konkrete resultater der hidtil er opnÃ¥et i de løbende drøftelser med detailhandlen om begrænsning af Campylobacter i kød?â€
Svar:
Et konkret resultat af drøftelser med detailhandlen er den frivillige mærkningsordning, som gør, at forbrugerne nu har mulighed for at vælge kyllingekød uden Campylobacter.
Der har endvidere været et samarbejde med detailhandlen i forbindelse med den særlige kampagne i 2003 om køkkenhygiejne med fokus pÃ¥ Campylobacter. Èt af elementerne i kampagnen var en særlig â€Flyer†med køkkenrÃ¥d om, hvordan man kan undgÃ¥ at blive syg af Campylobacter. Samarbejdet mundede ud i, at flyeren blev uddelt til forbrugerne via detailbutikker over hele landet.
Jeg vil endvidere tillade mig at henvise til min besvarelse af Udvalgets spørgsmÃ¥l nr. 421 og 422.  Â
Endelig vil jeg gerne gentage fra min samrådstale, at indsatsen over de seneste år først og fremmest har været fokuseret på at nedbringe forekomsten af Campylobacter ved kilden, dvs. i primærproduktionen af slagtekyllinger og i kødet. Der har derfor været løbende drøftelser med fjerkræbranchen. Indsatsen ind til nu bygger på eksperternes risikovurdering, og jeg har store forventninger til det arbejde, der aktuelt er i gang i den nedsatte arbejdsgruppe.
Lars Barfoed
                                                                                                                   /Thomas Elvensø