Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 20. juni 2006

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 1748


 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 9. juni 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 401:

 

Spørgsmål 401:

”Hvornår forventer ministeren, at det er afklaret i EU, om der kan indføres danske særregler om importforbud af salmonellainficeret kød, og hvis det ikke kan lade sig gøre, hvad vil ministeren så gøre?”

 

Svar:

Den arbejdsgruppe, som jeg netop har nedsat i Fødevarestyrelsens regi med repræsentanter fra forsknings-, forbruger- og erhvervsorganisationer, skal blandt andet vurdere, hvilke tekniske og juridiske muligheder Danmark har for at opnå særstatus på salmonellaområdet i EU-regi samt identificere øvrige mulige initiativer rettet mod Salmonella i importeret kød. I forbindelse med arbejdsgruppens afdækning af mulige tiltag vil der naturligvis pågå drøftelser med relevante embedsmænd i EU-Kommissionen.

 

Tidshorisonten for en endelig afklaring i EU-regi af mulige nationale særregler på salmonellaområdet afhænger dog helt af, hvilken type foranstaltninger, arbejdsgruppen, som forventes at afslutte sit arbejde henover sommeren, anbefaler mig at søge implementeret og dermed også i vidt omfang af hvilke procedurer, der i givet fald skal følges i EU-regi med henblik på godkendelse af de pågældende foranstaltninger.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø