Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 30. maj 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 369:
Spørgsmål 369:
â€Vil ministeren oplyse, hvem der leverede det rÃ¥dne kød til â€Kokken og Jomfruenâ€, der omtales i Ritzau meddelelsen den 25. maj 2006, og vil ministeren samtidig oplyse, hvornÃ¥r kødet blev leveret, og om kødet var rÃ¥ddent ved leveringen?â€
Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
â€Kødet blev leveret til â€Kokken og Jomfruen†den 4. maj 2006 af leverandøren BeefLink, Storegade 30C, 4180 Sorø.
Kontrolafdelingen i Vejle har udtaget prøver af kødet den 19. maj 2006. Der var ingen anmærkninger til syn eller lugt af kødet, ligesom den efterfølgende laboratorieundersøgelse af kødprøver heller ikke har givet anledning til bemærkninger. Der er således ikke grundlag for opfølgning i forhold til leverandøren.
Kontrolafdelingen i Vejle undersøger fortsat, om der er grundlag for yderligere opfølgning over for Kokken og Jomfruen i Kolding med hensyn til virksomhedens hÃ¥ndtering af fødevarer.â€
                                                                                                                   /Thomas Elvensø