Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 22. maj 2006

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 1139


 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 11. maj 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 329:

 

Spørgsmål 329

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. BE den 10. maj om egenkontrol oplyse, om der er fagfolk udenfor Fødevarestyrelsen, der har den opfattelse, at 4-6 audits ikke er tilstrækkeligt til at sikre fødevaresikkerheden på danske slagterier?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Fødevarestyrelsen har fastlagt auditfrekvenser for fødevarevirksomheder på et fagligt grundlag i overensstemmelse med kravene i artikel 3 i EU’s kontrolforordning. Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at kontrolomfanget for de enkelte brancher, som er fastsat i auditfrekvensvejledningen, er tilstrækkeligt til at kontrollere, om virksomhederne lever op til deres ansvar for at overholde fødevarelovgivningen. Fødevarestyrelsen kan oplyse, at Food and Veterinary Office (FVO), som er EU’s kontrolorgan over for medlemslandene på fødevareområdet, på inspektionsbesøget i Danmark i februar 2006 ikke havde bemærkninger til det generelle niveau for kontrolomfang i auditfrekvensvejledningen og i øvrigt gav udtryk for, at auditfrekvensvejledningen lever op til alle relevante kriterier i artikel 3 i EU’s kontrolforordning.”

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø