Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 11. maj 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 328:
Spørgsmål 328
â€Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. BE den 10. maj 2006 om egenkontrol oplyse, om det er i overensstemmelse med reglerne, nÃ¥r Skare Meet først mærker fersk kød med en dato og senere mærker det samme kød med en ny dato i forbindelse med, at kødet fryses ned?â€
Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
â€Fødevarestyrelsen forudsætter ved besvarelsen, at spørgsmÃ¥let drejer sig om dobbeltmærkning. Dobbelt holdbarhedsmærkning, dvs. at der anføres forskellige holdbarhedsdatoer afhængig af opbevaringstemperatur, er tilladt under visse forudsætninger, der sikrer, at forbrugeren og fødevarekontrollen ikke vildledes med hensyn til fødevarens holdbarhed. Fødevaren skal sÃ¥ledes være mærket med enten â€kølâ€, â€frost†eller opbevaringstemperatur med tydelig og uudslettelig skrift i umiddelbar nærhed af etiketten med holdbarhedsmærkning. Mærkningen skal konkret være udformet pÃ¥ en mÃ¥de, der effektivt udelukker tvivl hos forbrugeren om, hvilken holdbarhedsperiode der skal lægges til grund. Dobbeltmærkning i form af en holdbarhedsdato pÃ¥ færdigpakningen og en anden holdbarhedsdato pÃ¥ den ydre emballage er derimod ikke tilladt.â€
                                                                                                                   /Thomas Elvensø