Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
 

Den 9. juni 2006

Sagsnr.: 6442

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 3. maj 2006 (FLF alm. del) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 314.

 

Spørgsmål nr. 314:

”Vil ministeren oplyse, om det er muligt at stille krav til landbrugere, når de direkte landbrugsstøttemidler anvendes til modulation?”

 

Svar:

I min besvarelse af 15. marts 2006 af spørgsmål S 3005 oplyste jeg, at Kommissionen skal fremlægge et forslag til de nærmere regler for overførslen af midler fra den direkte landbrugsstøtte til landdistriktsprogrammet, og at dette forslag først forventes at foreligge i løbet af sensommeren eller først på efteråret, når der er indgået en interinstitutionel aftale mellem Rådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen.

 

Jeg kan oplyse, at der den 17. maj 2006 blev indgået en interinstitutionel aftale mellem Ministerrådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen om EU's budget for perioden 2007-2013.

 

Kommissionen har den 24. maj 2006 offentliggjort et forslag til en rådsforordning om regler for frivillig modualtion. Heri foreslår Kommissionen, at de modulerede midler skal indgå i og anvendes gennem landdistriktsprogrammet på samme betingelser som de øvrige EU-midler, der stilles til rådighed for programmet, undtagen dog kravet om national medfinansiering af midlerne.

 

Kommissionens forslag vil blive præsenteret for Folketinget som led i den almindelige procedure for forslag til EU-retsakter.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

/ Mikkel Stage Ibsen