Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 11. maj 2006

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 732


 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 26. april  2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 311:

 

Spørgsmål 311

”Kan ministeren i forlængelse af svaret på ovenstående spørgsmål (spm. 309) konkludere, at den fundne pesticidrest i økologisk frugt og grønt er et overslæb fra tidligere konventionel drift, og at der derfor ikke er et stigende indhold af pesticidrester i dansk økologisk frugt og grønt?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Fødevarestyrelsen har ved en forespørgsel hos Danmarks Fødevareforskning (DFVF) fået oplyst, at

 

Danmarks Fødevareforskning i det konkrete tilfælde har vurderet, at årsagen var et restindhold af quintozen fra en tidligere konventionel dyrkning af jorden. Nedbrydningstiden for quintozen er meget lang, og stoffet vil derfor kunne findes i jorden i mange år.

 

Vedrørende den anden del af spørgsmålet har Fødevarestyrelsen endvidere oplyst, at der i perioden 1999-2004 i alt kun er gjort 4 fund af pesticidrester i dansk økologisk frugt og grønt, og der på den baggrund ikke er belæg for at drage konklusioner om udviklingstendenser i pesticidindholdet i dansk økologisk frugt og grønt.”

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø