Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den  15. maj 2006

Sag: 1874/203101

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 19. april 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 305:

 

”Ministeren bedes kommentere pressemeddelelsen af 19. april 2006 fra Landsforeningen Levende Hav: ”Boykot Greenpeace og Verdensnaturfonden”, jf. FLF alm. del – bilag 408.”

 

Svar:

 

Jeg er enig i at kvoterne på torsk ikke kan sættes yderligere ned. De fastsatte kvoter giver reelt kun mulighed for bifangster af torsk, der ellers ville medføre discard.

 

Vi skal sikre en balancegang, hvor vi på den ene side genopbygger bestandene af torsk, og på den anden side fastholder fiskernes muligheder for at udøve et rentabelt fiskeri.

 

En genopretningsplan for torsk lægger rammen for et bæredygtigt fiskeri efter Nordsøtorsk. Der er allerede indført begrænsninger i fiskeriindsatsen, således at bestanden af torsk gradvist genopbygges samtidig med at et begrænset fiskeri tillades.

 

Begrænsningerne i fiskeriindsatsen er blevet fulgt op af en øget kontrol med landinger af torsk fra Nordsøen.

 

Der er derfor ikke grundlag for at boykotte torsk fanget i Nordsøen. Og jeg glæder mig over, at Landsforeningen Levende Hav deler den opfattelse.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Bjørn Denninger