Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den 7. april 2006

Sag: 1874/196589

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 30. marts 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 287:

 

”Vil ministeren overveje at ændre den begrænsning i motorkraft (299 hk), der gælder for fiskefartøjer i de indre danske farvande, til i stedet at være en begrænsning i fiskefartøjers længde, på eksempelvis op 18 m. pr. fartøj?”

 

 

Svar:

 

Fiskeridirektoratet har oplyst overfor mig, at man fører kontrol med, at fartøjer ikke uretmæssigt fisker i områder, hvor de ikke må, og at dette også indebærer kontrol af fiskefartøjers motorkraft, da adgangen til udøvelse af fiskeri i visse områder, kan være afhængig af bl.a. fiskefartøjernes motorkraft.

 

Kontrollen af fartøjernes motorkraft er primært koncentreret om, hvorvidt fartøjer med nedbremsede motorer fortsat har disse nedbremset.

 

Måling af en motors effekt er en vanskelig sag, og set ud fra et kontrolmæssigt syn er noget objektivt målbart klart at foretrække.

 

Jeg vil derfor bede Erhvervsfiskeriudvalget om at se på, hvorvidt adgangen til fiskeri i områder, hvor dette nationalt er reguleret via motorkraft, kan ændres således, at det i stedet for f. eks. er fartøjets længde, der er afgørende for, om det må fiske i et givent område.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Agnete Sigurd