Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 28. marts 2006

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 157


 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 21. marts  2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 261:

 

Spørgsmål 261

”Ministeren bedes kommentere artiklen af 20. marts 2006 fra Ritzau: ”Dårligt register bag manglende kødkontrol”.”

 

Svar:

Fødevarestyrelsen har i sin redegørelse af 17. marts 2006 om sagen vedr. gammelt kød bl.a. oplyst følgende:

 

”Der foreligger ingen dokumentation for, at der skulle være ført kontrol med Thulin i 2001, og i forbindelse med etableringen af virksomhedsregistret i ScanJour i 2002, bliver Thulin ved en fejl ikke overført til dette nye virksomhedsregister. Der føres herefter ikke kontrol med virksomheden før 2004, hvor regionen på baggrund af en anonym forbrugerklage over levering af gamle varer bliver opmærksom på Thulin.”

 

I den plan om nul-tolerance, som regeringspartierne og Dansk Folkeparti er enige om, indgår det som et element, at mulighederne for at samkøre relevante registre skal undersøges. En samkøring af f.eks. fødevare- og skattemyndighedernes virksomhedsregistre vil gøre det sværere for lovovertrædere at gemme sig.

 

Jeg kan endvidere oplyse udvalget om, at jeg har pålagt Fødevarestyrelsen at kvalitetssikre virksomhedsregistret for at sikre, at alle fødevarevirksomheder bliver kontrolleret efter gældende retningslinier. Fødevarestyrelsen har oplyst, at kvalitetssikringen er iværksat, og at de manglende tilsyn bliver lavet senest den 15. maj 2006.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø