Folketingets Udvalg for
Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Christiansborg

1240 København K

København, den 21. februar 2006

Sagsnr.: 5694

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 26. januar 2006 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål 178 (FLF alm. del).

 

Spørgsmål 178:

”Vil ministeren kommentere vedlagte pressemeddelelse af 19. januar 2006 fra Gruppen for Dyrevelfærd og oplyse, hvorfor Gruppen for dyrevelfærd ikke er blevet hørt i forbindelse med, at ministeren sendte forslag til lov om ændring af lov om landbrugsejendomme (ophævelse af opsigelsesvarsler for lejemål og regler om husdyrhold og arealkrav mv.) i høring, jf. FLF alm. del – bilag 206?”

 

Svar:

Det udsendte høringsforslag indeholder ikke teknisk set i sig selv en forøgelse af maksimumsgrænsen for det enkelte dyrehold.

 

Forslaget indeholder alene en hjemmel for ministeren til at fastsætte nærmere regler herom. Det er imidlertid i bemærkningerne til denne hjemmel angivet, at det i forbindelse med den senere udmøntning af denne hjemmel er hensigten, at den nye bekendtgørelse fortsat skal indeholde en maksimumsgrænse på 750 dyreenheder, men med mulighed for et større dyrehold på indtil 950 dyreenheder på bedrifter, der opfylder visse skærpede krav til dyrevelfærd.

 

Der vil således ikke blive tale om en forringelse af forholdende for det enkelte dyr.

 

Vedrørende spørgsmålet om udledning af husdyrgødning ændrer forslaget ikke på harmonikravene, men alene på hvor stor en andel af harmoniarealet, den enkelte producent selv skal eje.

 

Høringsforslaget har været indlagt på høringsportalen på hjemmesiden www.danmark.dk, samt på Direktoratet for Fødevareerhvervs egen hjemmeside www.dffe.dk.

 

En lang række organisationer og enkeltpersoner har efter forudgående generel anmodning modtaget en e-post fra Direktoratet fra Fødevareerhverv med oplysning om indlæggelsen på hjemmesiden.

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

/Søren Sørensen