Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
 
 

København, den 17. januar 2006

Sagsnr.: 3305

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 6. januar 2006 (FLF alm.del - spørgsmål nr. 156) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 156:

 

”Vil ministeren oplyse, om tilskuddene til Landboungdom og 4H også omfatter driftstilskud, og om tilskuddene anvendes til aflønning af medarbejdere?”

 

Svar:

 

Jeg går udfra, at spørgsmålet vedrører ordningen med tilskud til projekter for LandboUngdom og 4 H, der blev ophævet den 1. oktober 2005.

 

Jeg kan oplyse, at der i  henhold til bekendtgørelsen om ordningen, jf. bekendtgørelse nr. 879 af 23. august 2004 om tilskud til projekter for LandboUngdom og 4H, kunne ydes tilskud til 5 forskellige projekttyper:

 

 

Ordningen var projektorienteret, og der kunne i forbindelse med de enkelte projekter ydes tilskud til flere typer af omkostningselementer, der indgik i projektet, herunder til anlægsinvesteringer, inventar/udstyr, konsulentbistand og til driften af projektet.

 

De tilskudsberettigede udgifter under de to organisationers projektansøgninger omfattede på denne baggrund også udgifter - forårsaget af driften af de konkrete projekter - i både 2004 og 2005.

 

Vedrørende den anden del af spørgsmålet kan jeg oplyse, at den faglige ekspertise, der var brug for i forbindelse med gennemførelsen af projekterne, blev honoreret på timebasis til de konsulenter, der var tilknyttet hvert enkelt projekt. Der blev således ydet tilskud til køb af konsulentbistand i forbindelse med de to organisationers projekter i både 2004 og 2005.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

                                                                                                           / Søren Sørensen