Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

11. januar 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 436-76


 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 20. december 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 154: 

 

Spørgsmål 154:

”Hvilke sanktionsmuligheder er der over for minkavlere, hvor det konstateres

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Der er i bekendtgørelsen om husning af mink og hegning af minkfarme fastsat en række krav til både bure og hegn som den enkelte minkfarm skal overholde så det på bedst mulig vis sikres, at mink ikke undslipper. Overtrædes bekendtgørelsens regler herom, f.eks. i form af huller i indhegningen eller i de enkelte bure, kan dette efter bekendtgørelsen straffes med bøde. Bekendtgørelsen om husning af mink og hegning af minkfarme blev oprindeligt udstedt med hjemmel i den nu ophævede Lov om udførsel og indførsel af levende dyr m.v. Loven blev tidligere sammenskrevet med en række love til Lov om hold af dyr, som hjemler mulighed for andre sanktionsmuligheder, f.eks. udstedelse af påbud og forbud samt administrative bøder.”

 

Jeg kan oplyse, at Fødevarestyrelsen i øjeblikket overvejer en ændring af bekendtgørelsen om husning af mink og hegning af minkfarme således, at de yderligere sanktionsmuligheder implementeres i bekendtgørelsen.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                        /Thomas Elvensø