Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Dato: 5. januar 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J.nr.: 031-1


 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 713. december 2005 (Ad FLF alm. del) anmodet om min besvarelse af følgende stillede spørgsmål 138:

 

Spørgsmål 138:

”Hvilke kriterier ligger til grund ved rekrutteringen af dyrlæger til Fødevarestyrelsen, og læg­ges der ved ansættelsen af dyrlæger eksempelvis vægt på robusthed over for stress?”

 

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Ved rekruttering af dyrlæger til Fødevarestyrelsen lægges der først og fremmest vægt på, at kandidaterne har de faglige kvalifikationer, som forudsættes, for at kunne bestride stillingen.

 

Derudover vægtes generelt personlige kvalifikationer såsom selvstændighed, robusthed og evnen til at kunne arbejde effektivt i pressede situationer. Sådanne kvalifikationer er svære at bedømme ud fra en skriftlig ansøgning, og derfor forsøger Fødevarestyrelsen i forbindelse med samtaler med potentielle ansøgere at afdække disse egenskaber.

 

Fødevarestyrelsen udbyder en række interne kurser i personlig udvikling, herunder kurser målrettet personlig planlægning og konflikthåndtering. Sty­relsens ansatte kan herved blive bedre rustet til at strukturere deres arbejdsdag og håndtere krævende situationer, der kan udløse eller påvirke den enkeltes stressniveau.”

 

I øvrigt henvises til besvarelsen af spørgsmål 137.

 

 

 

Lars Barfoed

 

/Lars Jensen