Stormgade 2-6
1470 København K
T 33 95 13 10
F 33 95 13 11
www.minff.dk
[email protected]
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Dato: 5. januar 2006
J. nr.: 031-1
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 13
. december 2005
(Ad FLF alm. del) anmodet om min besvarelse af føl gende stillede spørgsmål 137:
Spørgsmål 137:
Har ministeren gennemført en analyse af årsagerne til det store sygefravær i
Fødevarestyrelsen, og er det i givet fald fremgået af analysen, hvor stor en del af
sygefraværet, som skyldes stress hos medarbejder ne?
Svar:
Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
Der ses med alvor på udviklingen af sygefraværet i Fødevarestyrelsen, og der er iværksat en
række initiativer for at knække fraværskurven. Der er ikke tale om en alvorlig st
igning i
fraværet i perioden 2003 -2005, men Fødevarestyrelsen har af personalepolitiske og
ressourcemæssige grunde selv valgt at sætte fokus på fraværet. Dette arbejde er igangsat i
foråret 2005.
Sygefraværet er særligt højt for personalet ved veterinær
kontrollen på slagterierne samt i et
mindre antal regionale fødevareafdelinger og i administra tionsafdelingen i Mørkhøj. På
slagterierne skyldes det relativt høje sygefravær bl.a. de høje hygiejnekrav, der stilles
eksempelvis i forhold til rifter og sår. Sygefraværet i de regionale veterinærafdelinger,
herunder hos de medarbejdere, der udfører kontrol af dyrevelfærd, er relativt lavt bortset fra
en enkelt veterinærafdeling.
Initiativerne på sygefraværsområdet er drevet af styrelsens personalekontor og fo
rankret i
styrelsens hovedsamarbejdsudvalg (HSU).
HSU har indledningsvis koncentreret sig om at få sygefraværet kortlagt med henblik på at
kunne tilrettelægge indsatsen mest målrettet. HSU har i den proces bl.a. afholdt en temadag