Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

 

10. januar 2006

 

 

J.nr. 438-10



 

Folketingets Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har med skrivelse af 8. december 2005  (FLF alm. del spørgsmål 127-131) anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål.

 

 

Spørgsmål 130:

 

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens gennemgang af fællesskabsforanstaltninger til bekæmpelse af aviær influenza, jf. FLF – alm. del – bilag 148, oplyse om det forventede omfang af de finansielle konsekvenser af forslaget på 4 mio. kr. årligt ikke reelt medfører en besparelse på 3 pct. i Fødevarestyrelsen frem for den planlagte 2 pct.´s besparelse?”

 

Svar:

 

Jeg kan henvise til min besvarelse af udvalgets spørgsmål 131, hvor det oplyses, at handlingsplanen mod fugleinfluenza gennemfører forholdsregler, som også er omfattet af det nye direktiv til bekæmpelse af fugleinfluenza. Handlingsplanen mod fugleinfluenza blev offentliggjort den 13. oktober 2005.

 

Finansieringen af handlingsplanen og fordelingen af udgifterne mellem erhvervet og det offentlige drøftes nu og erhvervet er inddraget. Det er imidlertid planen, at fjerkræproducenterne selv skal betale for udgifter til øget overvågning for fugleinfluenza i deres fjerkræhold.

 

 

 

 

 

 

Lars Barfoed

 

 

 

 

/Birgit Gottlieb