Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Dato: 12. december 2005 Sagsnr.: 439-48 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 7. december 2005 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 121: Spørgsmål 121: ”Vil ministeren i forlængelse af henvendelsen fra Den Danske Dyrlægeforening, jf. FLF alm. Del – lag 151, redegøre for tidsforbruget ved de enkelte dyrevelfærdskontrolbesøg?” Svar: Jeg har forelagt spørgsmålet fo  r Fødevarestyrelsen, der er ansvarlig for velfærdskontrollen i besæ    ninger med landbrugsdyr og heste. Fødevarestyrelsen har oplyst mig følgende, hvortil jeg kan henholde mig. ”Fødevarestyrelsen og fødevareregionerne har til opgave at planlægge og gennemfø re velfærdsko  ntrol i 5 % af besætninger med mere end 10 landbrugsdyr (kvæg, svin, får, geder, pelsdyr, æglæggende høner, slagtekyllinger, ænder, kalkuner og gæs) og heste. Kontrollen gennemføres af tilsynsførende dyrlæger fra fødevareregionerne. Den omfatt er de dyrevel- færdsmæssige bestemmelser, der er gældende for de enkelte dyrearter. Kontrollen er i det omfang, der er fastsat regler herfor, rettet mod fysiske forhold i besætningen, som f.eks. areal og adgang til vand og mod visse forhold i relation til den daglige driftsledelse, som f.eks. dyrenes tilstand, adgang til rodemateriale for svin og den anvendte aflivningsmetode. Det tidsforbrug, der for nærværende forudses anvendt i 2006 ved velfærdskontrol i besætni  nger med de forskellige dyrearter, er i gennemsnit følgende: Æglæggende høner: 2,8 timer Slagtekyllinger: 2,8 timer Kvæg: 4,2 timer Svin: 5,0 timer Får / geder: 3,2 timer Mink: 2,8 timer Heste: 3,2 timer Kalkuner, gæs og ænder: 3,2 timer
Side 2/2 De anførte tider er inklusiv kørsel og tid til for  - og efterbehandling, ligesom tid til opfølgende besøg er indregnet i de angivne tider. Det bemærkes, at der er tale om gennemsnitstider. Tiden vil således var iere ikke alene afhængig af besætningsstørrelse, men også af besætningstype, afstand og resultat af kontrollen.” Lars Barfoed /Lars Jensen