Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Dato: 12. december 2005 Sagsnr.: 439-48 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 7. december 2005 (Ad FLF alm. Del) anmodet om min besvarelse af følgende stillede spørgsmål 119: Spørgsmål 119: ”Vil ministeren i forlængelse af henvendelsen fra Den Danske Dyrlægeforening, jf. FLF alm. del – Fødevarestyrelsen og i Danmarks Fød  evareforskning, der har over en måneds sygefr avær pr. år?” Svar: Jeg skal indledningsvis oplyse, at det gennemsnitlige sygefravær i Fødevarestyrelsen i 2004 udgjorde 11,0 dage pr. medarbejder mod 7,9 dage i staten som helhed. Dette kan eksempelvis sammenholdes med 2000, hvor styrelsens sygefravær udgjorde 10,4 dage mod 7,4 dage i staten som helhed. Sygefraværet er særligt højt for personalet ved veterinærkontrollen på slagterierne samt et mindre antal regionale fødevareafdeli nger og administrationsafdelingen i Mørkhøj. På slagterierne begrundes det relativt høje sygefravær bl.a. med de høje hygiejnekrav, der stilles eksempelvis i forhold til rifter og sår. Bortset fra en enkelt regional veterinærafdeling er sygefraværet i den øvrige veterinærkontrol, herund er hos de medarbej- dere, der laver kontrol af dyrevelfærd, relativt lavt. Medarbejdere, der har over en måneds sygefravær pr. år (tallene kan inkludere lø rdage og søndage), kan foreløbig opgøres som fø lger: 2001: 109 personer 2002: 122 personer 2003: 126 personer 2004: 157 personer 2005:   54 personer
Side 2/2 Der gøres opmærksom på, at tallene til og med 2003 er inkl. de medarbejdere, der pr. 1. januar 2004 blev overflyttet til Danmarks Fødevareforskning.  For så vidt angår 2005 er tallet inkl. 2. kvartal, da sygefraværstallene for 3. kvartal endnu ikke er end  eligt opgjort. Fødevarestyrelsen har i alt ca. 2000 medarbejdere. Sygefravær udgør et særligt fokusområde i Fødevarestyrelsen. Det er i efteråret 2005 i styrelsens hovedsamarbejdsudvalg besluttet at udarbejde en ny handlingsplan for nedbringelse af sygefraværet i styrelsen. Planen forventes forelagt hovedsama  rbejdsudvalget i marts 2006. Danmarks Fødevareforskning oplyser, at man i de første 3 måneder af 2005 har haft 22 medarbejdere, der har haft 30 eller mere end 30 sygedage blandt institutionens i alt ca. 730 medarbejdere. I 2004 havde Danmarks Fødevareforskning 54 medarbejdere med 30 eller mere end 30 sygedage. I 2004 var medarbejderantallet ca. 775. Lars Barfoed         /Lars Jensen