Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             28. juni 2006

J nr.             004-504

  

 

Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 12. juni 2006 stillet mig følgende spørgsmål 36 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

./.

 
Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 36:

”Hvordan vil ministeren sikre, at den i TRE-FOR Bredbånd A/S Årsrapport 2005, side 9, nævnte lånefinansiering understøttet af TRE-FOR sker på markedsvilkår, så TRE-FOR's elkunder ikke via krydssubsidiering medfinansierer bredbåndsselskabets planer?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energitilsynet, som har oplyst følgende:

 

"Energitilsynet påser blandt andet via administrationen af de kollektive elforsyningsvirksomheders indtægtsrammer overholdelsen af bestemmelserne i elforsyningsloven om, at aftaler, som for eksempel kollektive elforsyningsvirksomheder indgår med andre virksomheder, herunder koncernforbundne, skal indgås på markedsbestemte vilkår. 

 

Aftalerne skal efter elforsyningsloven foreligge i skriftlig form på aftaletidspunktet. Endvidere skal virksomhederne på begæring fra Energitilsynet forelægge tilstrækkelig dokumentation for, hvordan priser og vilkår for væsentlige aftaler er fastsat. Herudover har Energitilsynet hjemmel til at indhente alle de oplysninger, som er nødvendige for opgavevaretagelsen."

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen