Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

9. marts 2006

121-11

 

 

./.

 
Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 7. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 15 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Ad punkt 1 i samlenotat vedrørende rådsmøde (energi) den 14. marts 2006, jf. EPU alm. del – bilag 147

Spørgsmål 15:

”Vil regeringen sikre, at vedvarende energi kan prioriteres på et liberaliseret energimarked i en fremtidig energistrategi for Europa såvel med tilskud til pris for at fremme kapacitet som med metoder til at prioritere VE-energi i nettene, så forbruget af VE-energi reelt stiger?”

Svar:

Præsentationen af grønbogen på energirådsmødet indleder en proces, som skal lede til konkrete forslag i slutningen af 2006 eller begyndelsen af 2007, formentlig i form af en hvidbog.

Det er regeringens holdning, at grønbogen kan udgøre et nyttigt afsæt for en diskussion om EU’s samlede energistrategi, samt kan tjene som løftestang for danske prioriteringer, herunder vedvarende energi.

Regeringen vil tage nærmere stilling til Kommissionens forslag til mere konkrete virkemidler, efterhånden som de fremsættes. Regeringens udgangspunkt herfor vil være den danske Energistrategi 2025, hvor der lægges vægt på anvendelse af markedsorienterede og omkostningseffektive virkemidler og på en styrket indsats for at fremme forskning og teknologiudvikling. 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen