Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 96 af 6. marts 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (Alm. del).

Text Box: Marts 2006

Vores sag
404-0006/
06-703-201


Spørgsmål nr. 96:

”Såfremt sagsbehandlingstiden for de 10 pct. af arbejdsskader, der kræver længst sagsbehandlingstid i Arbejdsskadestyrelsen afviger væsentligt fra den sagsbehandlingstid ministeren anser som rimelig, agter ministeren da at tage initiativer til at udbedre denne problematik – og i så fald hvilke”.

 

 

 

Svar:

Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 95, vil der være variationer i sagsbehandlingstiden. Hertil kommer, at der i nogle sager går flere år, før tilskadekomne beder om at få sagen genoptaget. Selvom sagen ikke er aktiv, vil den mellemliggende periode tælle som sagsbehandlingstid. Ligeledes tæller det som sagsbehandlingstid, hvis tilskadekomne anker Arbejdsskadestyrelsens afgørelser eller indbringer sagen for en domstol.

 

Arbejdsskadestyrelsen arbejder målrettet på at reducere sagsbehandlingstid i styrelsen. Det foreløbige resultat er, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er nedbragt fra 8,7 måneder i 2005 til 6,5 måneder i 2006.

 

I arbejdet indgår optimering af sagsgange og visitation af sagerne. Herved sikres ressourcer til de mest komplicerede sager. Styrelsens arbejde med at effektivisere sagsgangene har ført til, at produktiviteten er steget, og i 2006 forventes således et fald i sagsbehandlingstiden.

 

Nedbringelse af sagsbehandlingstiden er et vigtigt element i Arbejdsskadestyrelsens resultatkontrakt, og Beskæftigelsesministeriet følger således løbende udviklingen på området.

Â