Minister for Ligestilling- Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

KAP/ J.nr. D.2.3.8.

Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 20. marts 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalgs brev af 1. marts 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 90 (AMU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 90:

 

”I det der henvises til AMU alm. del - bilag 159 - pkt. 1f - bedes ministeren redegøre for de nærmere overvejelser og prioriteringer vedrørende ligestilling”

 

 

Svar:

Kommissionens årlige rapport om kommende prioriteringer i ligestillingsarbejdet peger på en række helt centrale områder, som det er vigtigt at satse på for at fremme ligestillingen mellem kvinder og mænd. Regeringen støtter rapportens anbefalinger, og ser frem til at samarbejde med Kommissionen om udmøntningen af disse.

 

I rapporten redegøres der for, hvad der er opnået det forløbne år, og hvilke fokusområder der peges på for det kommende år. Det fremgår, at Kommissionen særligt vil fokusere på følgende områder (uofficiel oversættelse):

  1. Brug af ligestillingsperspektivet til at fremme vækst og beskæftigelse
  2. Fremme sammenhængen mellem familie og arbejdsliv for både kvinder og mænd
  3. Støtte ligestilling gennem effektive institutionelle mekanismer
  4. Fremme ligestillingsarbejdet i forbindelse med EU’s eksterne relationer

 

I forbindelse med hvert af ovenstående tematiske områder agter Kommissionen at igangsætte en række konkrete aktiviteter, herunder blandt andet understøtte mainstreaming arbejdet i struktur fondene, analysere årsagerne til ligelønsproblematikken, bistå arbejdsmarkedets parter i deres ligestillingsarbejde og etableringen af et nyt ligestillingsinstitut.

 

Anbefalingerne ligger i god forlængelse af den danske ligestillingspolitik, som det blandt andet fremgår af vedlagte Perspektiv- og Handlingsplan for 2006.

 

Regeringen støtter endvidere rapporten, fordi Kommissionen med rapporten generelt bidrager til at synliggøre ligestillingssituationen i EU og medlemslandene, hvilket er vigtigt for det fremtidige arbejde.

 

 

 

 

 

 

                       Eva Kjer Hansen

 

                                                                    /                      Vibeke Abel

 

 

 

Bilag vedlagt:

Redegørelse 2005 / Perspektiv- og handlingsplan 2006

Kommissionens årsrapport – 2006