Text Box: PRESSEMEDDELELSE

 

31. juli 2006

 

 

Åbent samråd om voldsramte familiesammenførte kvinder

 

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik har kaldt integrationsminister Rikke Hvilshøj i samråd om voldsramte familiesammenførte kvinder. Baggrunden for samrådet er Amnesty Internationals rapport ”Valget mellem vold og udvisning”, der viser, at voldsramte familiesammenførte kvinder i Danmark ofte står i et dilemma mellem at udholde volden i ægteskabet eller at blive udvist af Danmark. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 15. august 2006 i S-092 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 14.

 

Udvalget har bl.a. bedt ministeren redegøre for omfanget af voldsramte kvinder, der er i fare for udvisning, og om at tage stilling til de anbefalinger, der i indeholdt i Amnestys rapport.

.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra medlem af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik John Dyrby (S), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Steen Gade (SF) og Jørgen Arbo-Bæhr (EL).

 

Hele samrådsspørgsmålet kan læses på www.folketinget.dk under Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, alm. del – samrådsspørgsmål Ø og rapporten fra Amnesty kan ses under alm. del – bilag 180.

 

Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter ”først til mølle princippet”. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat på tlf. 33 37 55 45 senest mandag den 14. august 2006, kl. 12.00. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

 

Det er tilladt at optage lyd, hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

 

En cd med optagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38

 

Yderligere oplysninger:

Udvalgssekretær Britt Scherfig, tlf. 33 37 55 10