KORSØR: Forældreorganisationen Skole og Samfund er utryg ved kommunens konstruktion med AF-ledige, der skal underviser elever.

 

Helt urimelige vilkår

 

 

 

 

LÆS MERE...

 

            Umuligt at få uddannede lærere

           

 

            Uenighed om vikarer

           

 

           

Af Per Seyffart

 

Korsør Kommunes planer om at ansætte ledige fra Arbejdsformidlingen, der har fået et tre måneders kursus, til at undervise elever i folkeskoler, vækker en vis bekymring hos forældreorganisationen Skole og Samfund.

Formanden Thomas Damkjær Petersen udtrykker utryghed ved kvaliteten af undervisningen.

- Det er jo altså en meget speciel konstruktion, som Korsør Kommune har lavet. Og jeg synes nok, at man i første omgang burde have sikret sig dokumentation for, at der faktisk ikke er uddannede lærere, som kan tage vikariater, mens lærerne i Korsør er på efteruddannelse, siger Thomas Damkjær Petersen. Han mener, at dokumentationen skal fremskaffes ved at søge læreruddannede vikarer allerede nu ved hjælp af jobopslag, før man går i gang med at rekruttere ikke-uddannede fra AF.

 

Pistolen for panden

De forældrevalgte skolebestyrelser har udtaleret i forbindelse med ansættelse af lærere. Men han mener ikke, skolebestyrelserne har noget valg i denne sammenhæng.

- Jeg mener, det er forkert at sætte skolebestyrelserne pistolen for panden ved at sige, at enten bliver lærerne efteruddannede, og eleverne må nøjes med ikke-uddannede vikarer, eller også bliver der ingen efteruddannelse overhovedet. Den holder altså ikke, understreger han.

- Kommunen har pligt til at sørge for efteruddannelse, men samtidig også kvalificeret undervisning, tilføjer Thomas Damkjær Petersen.

Han vil nu afvente, at projektet kommer i gang og se hvilke kvalifikationer, de kommende vikarer har. <>