Til

Folketingets Skatteudvalg

 

Hermed fremsendes kommentar til henvendelse fra Nr, Nissum Kraftvarme A.m.b.a. (Alm. del – bilag 6).

 

 

 

 

Kristian Jensen

 

 

              /Lene Skov Henningsen

                        


Spørgsmål: Jeg er blevet bedt om at kommentere henvendelsen fra Nr. Nissum Kraftvarme A.m.b.a., som har henvendt sig vedrørende forskelle i afgiftsbelastningen på varme.

Svar: Jeg har modtaget en identisk henvendelse fra Nr. Nissum Kraftvarme A.m.b.a. Jeg vedlægger mit svar til Nr. Nissum Kraftvarme A.m.b.a.


Formand Jens Jørn Porup

Nørre Nissum Kraftvarme A.m.b.a.

Hellasvej 18, Nørre Nissum

7620 Lemvig

 

 

 

 

 

Kære  Jens Jørn Porup

 

Tak for dit brev om varmepriser og energiafgifter.

Som du skriver i dit brev, fører forskellen i afgiftsbelastningen af biobrændsler og fossile brændsler til forskelle i varmepriserne.

Energiafgifterne på de forskellige fossile brændsler er balanceret omkring ca. 52 kr. GJ. Hertil kommer CO2-afgiften, som er balanceret efter kulstofindholdet i de forskellige brændsler. Der er ikke afgift på biobrændsler til varmeproduktion.

Regeringen vil ikke indføre afgifter på biobrændsler til varmeproduktion.

Kravene til brændselsvalg til varmeproduktion er aftalt mellem et bredt flertal af Folketingets partier ved Energiforliget i foråret 2004. Regeringen har ikke aktuelle planer om at ændre på de aftaler, der da blev indgået.

Regeringen primære skattepolitiske mål er at sænke skatten på arbejdsindkomst.

Regeringens skattestop sikrer, at afgiftsbelastningen af energi ikke stiger, men tværtimod falder forholdsmæssigt. Hvis punktafgifterne uden skattestoppet havde fulgt udviklingen i forbrugerpriserne, ville der i 2005 være blevet betalt 3,7 mia. kr. mere i punktafgifter.

Jeg er sikker på, at det større rådighedsbeløb på ca. 20 mia. kr. fordelt på de 3,2 mio. danske familier som følge af regeringens skattepolitik også kommer varmekunderne til gode.

 

Med venlig hilsen

 

 

Kristian Jensen