Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Det Internationale Kontor Sagsnr.: 2005-3061/1-0011 Dok.: CDH40474 Slotsholmsgade 10 Telefon: + 45 33 92 33 40 E-post: [email protected] DK 1216 København K Telefax: + 45 33 93 35 10 Internet: http://www.jm.dk R E D E G Ø R E L S E for rådsmødet (retlige og indre anliggender) og mødet i de blandede udvalg på ministerniveau med dell- tagelse af henholdsvis Norge og Island og af Schweiz den 11 12 22 2... oktober 2005 for så vidt angår sager inden for Justitsministerietstsministeriets an nn nsvarsområde svarsområde... Henvisningerne til dagsordenspunkterne svarer til den systematik, der er anvendt i samlenotatet til Folketingets Europaudvalg og Retsudvalg. Dagsordenspunkt 1: : Rådets og Europa---Parlamentets forordning om indførelse af en europopæ ææ æisk isk betaa- lingspåkravsprocedure (KOM (2004) 173 endelig)*.   Rådet drøftede spørgsmålet om, hvorvidt forslaget skal begrænses til sager med et grænseoverskri- dende element og spørgsmålet om, hvorvidt en anmodning om indledning af betalingspåbudsproce- duren skal være ledsaget af beviser, eller om det er tilstrækkeligt, at fordringshaveren i anmodnin- gen angiver hvilke beviser, der kan føres til støtte for kravet. Et flertal af medlemsstaterne fandt i lighed med Danmark, at forslaget alene skal gælde for egentligt grænseoverskridende sager, hvilket Kommissionen accepterede under forudsætning af, at der an- lægges en bred fortolkning af begrebet ”grænseoverskridende”.   Et flertal af medlemsstaterne var endvidere enige om, at fordringshaveren i betalingsanmodningen alene skal angive, hvilke beviser der kan føres til støtte for kravet, og at betalingsanmodningen så- ledes ikke skal være ledsaget af beviser. Dagsordenspunkt 2: Rammeafgørelse om logning af data om teletrafik og Kommissionens diiiirekti rektivv- forslag på området.  
- Rådet havde – på baggrund af et oplæg fra det  britiske formandskab – en drøftelse af, hvorledes man vil kunne færdiggøre sagen om indførelse af nye EU-regler om logning af data om telekom- munikation. Der blev opnået enighed om, at der arbejdes videre med begge løsningsmodeller, dvs. både  et  direktiv  og  en  rammeafgørelse,  idet  de  udestående  spørgsmål  snarest  muligt  skal  løses  i rådsregi,  og  idet  formandskabet  kan  fortsætte  sine  uformelle  kontakter  med  Europa-Parlamentet med respekt af Rådets ønsker til et fremtidigt instrument.           Dagsordenspunkt 33 3: : Rammeafgørelse om den europæiske bevissikringskendelse.   Der  blev  –  med  forbehold  fra  et  enkelt  medlemsland  –  opnået  enighed  i  Rådet  om  de  forelagte spørgsmål, bortset fra spørgsmålet om, i hvilket omfang fuldbyrdelsesstaten vil kunne afslå at fuld- byrde en bevissikringskendelse, hvor der således ikke kunne konstateres enighed.        Dagsordenspunkt 4: Aftale mellem EU og Norge og Island om udlevering.  Der blev ikke opnået enighed om en aftale mellem EU og Norge og Island om udlevering, idet en- kelte lande fortsat har nogle udestående problemer i forhold til det foreliggende udkast, herunder bl.a. med hensyn til, hvem der skal kunne udstede en arrestordre, og med hensyn til forholdet til andre instrumenter på området.         Dagsordenspunkt 5: Rammeafgørelse om forenkling af udvekslingen af oplysninger og efterrretniretninn- ger mellem medlemsstaternes retshåndhævende myndigheder, navnlig med hensyn til alvorlige lovv- overtrædellllser, ser, herunder terrorhandlinger.  Der blev i det væsentlige opnået enighed om, hvilke oplysninger og efterretninger der skal omfattes af rammeafgørelsen, hvorimod der ikke kunne opnås enighed om spørgsmålet om, hvorvidt det skal være obligatorisk eller frivilligt at udveksle oplysninger, som tidligere er fremskaffet ved hjælp af tvangsindgreb.           Dagsordenspunkt 6: Rådets konklusioner om efterretningsstyret politiarbejde og udvikling af truss- selsvurdering af orrrrganiseret ganiseret kriminalitet.  Rådskonklusioner om efterretningsstyret politiarbejde og udvikling af trusselsvurdering af organise- ret kriminalitet blev vedtaget af Rådet.   Dagsordenspunkt 7: Årsrapport for 2004 for Det Europæiske Kriminalpræventive Netværk. Årsrapport for 2004 for Det Europæiske Kriminalpræventive Netværk blev godkendt af Rådet.  
- Dagsordenspunkt 8: Rådskonklusioner om Eurojusts årsrapport for 2004.  Rådskonklusioner om Eurojusts årsrapport for 2004 blev vedtaget af Rådet. Dagsordenspunkt 9: Genvalg af formand for Eurojusts kollegium.  Rådet godkendte genvalget af formand for Eurojusts kollegium. Dagsordenspunkt 10: Samarbejdsaftale mellem Eurojust og Island.  Sagen var ikke på den endelige dagsorden for rådsmødet. Sagen forventes sat på et kommende råds- møde.     Dagsordenspunkt 11: Samarbejdsaftale mellem Eurojust og g Rumænien.  Sagen var ikke på den endelige dagsorden for rådsmødet. Sagen forventes sat på et kommende råds- møde.     Dagsordenspunkt 12: Udvikling af en strategi for den vestlige Balkanregion.  Strategien blev godkendt af Rådet.     Dagsordenspunkt 13: Ændring af budgettet for SISNET i 2005.  Sagen var ikke på den endelige dagsorden for rådsmødet. Sagen forventes sat på et kommende råds- møde.     Dagsordenspunkt 14: Beretning om forvaltningen (anlæg og drift) af C.SIS i 2004.  Beretning om forvaltningen (anlæg og drift) af C.SIS i 2004 blev godkendt af Rådet.    Dagsordenspunkt 15:::Rådets afgørelse om fastlæggelse af datoen for anvendelse af visse beeeeste stemm- melser i Rådets forordning nr. 871/2004 af 29. april 2004 om indførelse af nye funktio oo oner ner i Schenn- gen---informationssystemet, bl.a. med henblik på terrorismebekæmpelse.  Rådet vedtog den pågældende rådsafgørelse.  
- Dagsordenspunkt  16:  Rådets  afgørelser  om  fastlæggelse  af  datoerne  for  anvendelse  af  visse  bee- stemmelser i Rådets afgørelse 2005/211/RIA af 24. februarbruar 2005 om indførelse af nye funktiiiioner oner i Schengen---informationssystemet, bl.a. med henblik på terrorismebekæmpelse (fire rådsafgørelser).  Rådet  vedtog  to  af  rådsafgørelserne,  mens  de  to  øvrige  rådsafgørelser  ikke  var  på  den  endelige dagsorden for rådsmødet. Sagerne forventes sat på et kommende rådsmøde.