Den 22. marts 2006

                                                                                                             Beretning nr. 11 2005

 

 

 

 

Statsrevisorbemærkning

 

til

 

Beretning nr. 11 2005 om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn

 

 

Denne beretning er undergivet rigsrevisorlovens regler om en efterfølgende redegørelse fra ministre og rigsrevisors bemærkninger hertil. Statsrevisorernes endelige stillingtagen vil finde sted i forbindelse med afgivelsen til Folketinget af den endelige betænkning over statsregnskabet for 2005.

 

Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at sagsbehandlingstiderne ofte er unødvendigt lange i de 6 statslige nævn, som beretningen vedrører: Landsskatteretten, Ankestyrelsen, Naturklagenævnet, Flygtningenævnet, Patientskadeankenævnet og Erstatningsnævnet.

Statsrevisorerne finder det kritisabelt, at sagsbehandlingen i de 6 undersøgte nævn ikke er tilrettelagt på en måde, så den sikrer, at borgerne får afgjort deres klager hurtigst muligt. 

Statsrevisorerne finder Skatte-, Social-, Miljø-, Integrations- og Justitsministeriets tilsyn med nævnenes sagsbehandlingstider utilfredsstillende. Ministerierne har ikke i tilstrækkelig grad benyttet sig af mål- og resultatstyring i indsatsen for at forkorte nævnenes sagsbehandlingstider.

Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at Justitsministeriet ikke har sikret, at Erstatningsnævnet kan opgøre sin samlede sagsbehandlingstid, selv om det er forudsat i Justitsministeriets cirkulæreskrivelse fra 1997 om mÃ¥l for hurtige sagsbehandlingstider mv. Â