Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 22. juni 2006

 

 

Kære udvalgsmedlemmer

 

Voldsramte etniske minoritetskvinder er en særlig sårbar og udsat gruppe. De lever ofte en isoleret tilværelse og er svære at nå med den støtte, der normalt tilbydes voldsramte kvinder i Danmark.

 

Derfor har regeringen sat særligt fokus på voldsramte etniske minoritetskvinder i ”Handlingsplan til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien 2005-2008”.

 

Som et led i støtten til de voldsramte etniske minoritetskvinder har vi i maj måned udgivet en dvd ”Hvor kan jeg gå hen?”, som oplyser etniske minoritetskvinder om deres rettigheder og hjælpemuligheder i det danske samfund.

 

Dvd’en indeholder fem film, som informerer om voldsramte kvinders møde med politiet, krisecentret, kommunen, statsamtet og advokaten. Filmene er på 10 sprog (dansk, engelsk, arabisk, urdu, somali, tyrkisk, russisk, thai, farsi og grønlandsk). Hver film er på 5-10 minutter. Filmene kan ses på www.lige.dk og via www.inm.dk.

 

Filmene formidler til de voldsramte kvinder, at for at få hjælp er det vigtigt at bryde tavsheden. Er man udsat for vold, er der hjælp at få hos de offentlige myndigheder. Filmene er blevet formidlet bredt ud til krisecentre, kvindedaghøjskoler, sprogskoler, politikredse, sundhedsplejen og familieafdelinger i kommunerne, familieretsadvokater, statsamter, etniske minoritetsforeninger, kvinderådgivninger, biblioteker på relevante uddannelsessteder m.fl.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

          

 

 

 

  Eva Kjer Hansen                                              Rikke Hvilshøj

Minister for ligestilling                        Minister for flygtninge,

                                                                    indvandrere og integration