Til parterne på vedhæftede høringsliste

   

   

  

 

Organisation & Jura

J.nr. 1034-0901

Ref. hhi

Den 30. juni 2006

 

 

 

 

 

 

Høring over udkast til forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning (Ophævelse af adgang til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber)

 

Som opfølgning på kommunalreformen har regeringen besluttet at fremsætte ovennævnte lovforslag, der ophæver kommunernes eksisterende muligheder for at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber på miljøområdet.

 

Lovforslaget medfører derimod ikke en begrænsning af kommunernes muligheder for at overføre driftsopgaver til kommunale fællesskaber. På affaldsområdet vil der komme et udspil fra regeringen i løbet af efteråret, om hvordan arbejdsdelingen mellem kommuner og de fælleskommunale affaldsselskaber skal tilrettelægges fremover.

 

Loven skal have virkning fra den 1. januar 2007 - det vil sige samtidig med kommunalreformens ikrafttræden -, men indeholder en overgangsperiode frem til udgangen af 2007.

 

Om baggrunden for lovforslaget henvises til lovbemærkningerne.

 

Miljøstyrelsen anmoder om at modtage eventuelle kommentarer senest

den 15. august 2006.

 

Svarene bedes sendt til [email protected]

 

Eventuelle spørgsmÃ¥l kan fra den 24. juli 2006 rettes til fuldmægtig Heidi Hilbert ([email protected]) og indtil den 14. juli 2006 til kontorchef Karen Aarøe ([email protected]) 

 

Med venlig hilsen

 

 

Karen Aarøe