27. marts 2006  kl.19.30

 

 

Regulering af udsætning af fasaner, agerhøns og ænder

 

Indstilling fra Dansk Landbrug, Dansk Skovforening og Danmarks Jægerforbund

 

Vedlagt findes følgende bilag, der indgår som en del af den samlede indstilling:

  1. Notat af 24. marts 2006, der præciserer indholdet i biotopplaner
  2. Tre kortbilag, der illustrerer indholdet i biotopplaner
  3. Aftaleskitse fra møde i Vildtforvaltningsrådets arbejdsgruppe 6.-7. februar 2006.

 

Parterne er enige om, at anbefale forligsskitsen fra Vildtforvaltningsrådets arbejdsgruppes møde den 6.- 7. februar 2006, som denne er beskrevet i beslutningsreferatet af 14. februar 2006 for så vidt angår fasaner, agerhøns og gråænder samt prædatorkontrol (se bilag 3, afsnittene ”UDSÆTNING AF FASANER OG AGERHØNS” og ”UDSÆTNING AF GRÅÆNDER”), og med følgende præciseringer:

 

En jagtberettiget kan hver sæson udsætte 1 fasan pr. ha; dog altid mindst 100 fasaner pr. ejendom. De samme regler gælder for agerhøns.

 

Med en godkendt biotopplan kan hver sæson udsættes op til 9 fasaner eller agerhøns pr. ha. Biotopplanerne udarbejdes med fokus på arealer uden for den almindelige omdrift (brakarealer, eksisterende levende hegn, skovbryn m.v.). Selve dyrkningsfladen i landbruget og i skoven omfattes ikke. I tilfælde, hvor en landbrugsejendom ikke har nogen brakarealer, kan biotopplanerne dog udarbejdes for selve dyrkningsfladen.

 

Muligheden for udsætning af 9 fugle pr. ha. opnås for alle arealer, der indgår i en biotopplan. For en skov gælder dog, at der altid er ret til udsætning af op til 9 fugle pr. ha.

 

Biotopplaner udarbejdes for at sikre biotopforbedringer, herunder forbedringer af vildtets levesteder. Vildt skal her ses bredt som ”vildtlevende fugle og pattedyr”, jf. jagtloven. Biotopplanerne skal godkendes efter retningslinier udarbejdet af Skov- og Naturstyrelsen og efter rådgivning fra Vildtforvaltningsrådet. Biotopplanerne skal være udarbejdet og aktiviteterne i denne implementeret inden for en 3-årig periode.

 

Planerne laves ud fra en helhedsbetragtning for de sammenhængende dele af ejendommen. En biotopplan kan også omfatte flere geografisk sammenhængende ejendomme.

 

 

Anders D. Lassen    Henrik Bertelsen    Lars Møller Nielsen    Jens Hangaard

Dansk Landbrug      Dansk Landbrug    Dansk Skovforening      Danmarks Jægerforbund