Ã…rbog om Kirker i Baltikum

 

 

 

 

Det mellemkirkelige Råds årbog 2005-2006 er netop udkommet.

Årbogens tema er Kirker i Baltikum. Med temaet sætter Det mellemkirkelige Råd fokus på vores nære søsterkirker i Estland, Letland og Litauen, som er kommet meget tættere på os i årene efter murens fald. Mange danske menigheder har gennem flere år haft venskabsmenigheder i Baltikum, og i både Konferencen for Europæiske Kirker og Kirkernes Verdensråd opfattes Norden og Baltikum nu som en samlet region. Artiklerne i årbogen fortæller om kirkelivet i alle de tre lande, og det bliver blandt andet tydeligt at der er meget store forskelle mellem landene, både historisk og i nutiden.

Udover temaartiklerne indeholder årbogen som sædvanlig sekretariatschefens beretning om Det mellemkirkelige Råds arbejde i 2005 samt regnskabet. Beretningen afsluttes i år med en opsamlingsartikel om arbejdet i de mellemkirkelige stiftsudvalg samt en oversigt over medlemmerne af Stiftsudvalgene.

Mange mellemkirkelige stiftsudvalg har valgt at forhåndsbestille et større antal årbøger til at sende ud til præster og menighedsrådsmedlemmer, og takket være disse forhåndsbestillinger er oplaget i år på 6.000 eksemplarer.

Yderligere eksemplarer kan bestilles hos Det mellemkirkelige Råd. Årbogen koster kr. 30,00 inkl. moms + porto. Der gives 10% rabat ved køb af 10 eksemplarer eller derover, og i disse tilfælde er forsendelsen også gratis.