Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

  
 

Dato 4. juli 2006

Sag. 4818

 

 

 

 

 

 

 

•/• Vedlagt fremsendes hermed til Fødevareudvalgets orientering udkast til bekendtgørelse om tilskud til fremme af innovation, forskning og udvikling m.v. i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren.

 

Bekendtgørelsesudkastet udmønter de ændringer i innovationsordningen, som Folketinget med vedtagelsen af lovforslag nr. 150 om ændring af innovationsloven (L 381 af 3. maj 2006) vedtog den 29. april 2006. Herudover er der med bekendtgørelsesudkastet ligeledes foretaget en redaktionel ombrydning af den eksisterende bekendtgørelse, således at den nye bekendtgørelse  - af hensyn til brugerne af bekendtgørelsen - får en struktur, som svarer til Fødevareministeriets øvrige bekendtgørelser på tilskudsområdet.

 

Det kan endvidere til udvalgets orientering oplyses, at Fødevareministeriet har haft  kontakter til EU-Kommissionen om de nye bestemmelser vedrørende tilskud til aktiviteter, der har til formål at undersøge mulighederne for at formulere innovationsprojekter (forprojekter).

 

Konklusionen af disse drøftelser er, at disse bestemmelser ikke - som ellers tilkendegivet i lovforslaget - kræver fornyet notifikation. Disse bestemmelser kan derfor umiddelbart sættes i kraft, hvilket derfor vil ske i sammenhæng med at den nye bekendtgørelse sættes i kraft. Dette forventes at kunne ske senest medio august 2006.

 

Bekendtgørelsesudkastet er i ekstern høring frem til fredag den 28. juli 2006.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

/Anders T. Christensen