Folketingets

Miljø- og Planlægningsudvalg

København, den 2. juni 2006

Sagsnr.: 4745

 

 

 

 

 

 

 

./.                Til udvalgets orientering fremsendes rapport om ”Flerårsplan for bæredygtig og miljørigtig husdyrproduktion”, som er en opfølgning på regeringsgrundlaget.

 

I rapporten peges der på, at landbrug, forarbejdning af fødevarer og de tilknyttede sektorer har stor betydning for den danske samfundsøkonomi og beskæftigelse, ikke mindst i landdistrikter og udkantsområder. Det konkluderes ligeledes, at fødevaresektoren har et godt udgangs­punkt for at håndtere de udfordringer, som er en konsekvens af øget glo­ba­lisering. Ikke mindst fordi sektoren har et meget højt vidensniveau og sam­menhængende kompetencer.

 

                   I rapporten peges endvidere på muligheder for at forbedre erhvervets rammevilkår gennem en tidssvarende regulering af husdyrproduktionen der indebærer, at sektoren samtidig kan imødegå de markedsmæssige udfordringer på den ene side og kravene om en reduceret miljøbelastning på den anden. Der er endvidere peget på muligheder for at fremme teknologiske løsninger, der kan muliggøre en vækst i husdyrproduktionen, der samtidig er bæredygtig og miljørigtig.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

                                                                                                        /  Lars Hansen