Program for høring om, hvordan forbrugerne garanteres sikre og sunde fødevarer, den 29. maj 2006, kl. 9.00 – 13.00 i Landstingssalen på Christiansborg

 

Baggrunden for høringen er, at Folketinget har konstateret, at situationen på fødevareområdet er helt utilfredsstillende, og at det haster med at få genoprettet forbrugernes tillid til fødevareområdet.

 

For hurtigst muligt at få genoprettet forbrugernes tillid til fødevaresikkerheden afholder Fødevareudvalget høringen: Hvordan garanteres forbrugerne sikre og sunde fødevarer? som skal give input og forslag til besvarelse af nedenstående spørgsmål:

1. Hvordan fremmes strategien ”Fra jord til bord” bedst?

2. Hvordan genoprettes en effektiv og velfungerende fødevarekontrol, så forbrugerne altid sikres friske og sunde fødevarer?

 

Program

8.30  -   9.00    Indskrivning og kaffe i lokale 1-113

9.00  -   9.05    Velkomst v. Jens Kirk (V), ordstyrer

9.05  -   9.15    Jens Peter Bostrup, næstformand for Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet

9.15  -   9.30    Spørgsmål

9.30  -   9.40    Henrik Wegener, professor og leder af institut for fødevaresikkerhed i Danmarks Fødevareforskning

9.40  -   9.55    Spørgsmål

9.55  - 10.05    Per Thorup, formand for Den Danske Dyrlægeforening

10.05 -10.20    Spørgsmål

10.20 -10.30    Jørgen Schlundt, director ved Departement of Food Safety, Zoonoses and Foodborne Diseases, WHO

10.30 -10.45    Spørgsmål

10.45 -11.15    Pause

 

11.15 – 11.25  Gitte Groos, fødevarepolitisk medarbejder ved Forbrugerrådet

11.25 – 11.40  Spørgsmål

11.40 – 11.50  Stuart Slorach, Formand for bestyrelsen for European Food Safety Authority, og fhv. direktør for Livsmedelsverket

11.50 – 12.05  Spørgsmål

12.05 – 12.15  Jørgen Højmark Jensen, fhv. chef for fødevareregion København

12.15 – 12.30  Spørgsmål

12.30 – 12.40 Lotte Holm, lektor ved Institut for human ernæring/Mad - og forbrugssociologi

12.40 – 12.55  Spørgsmål

12.55 – 13.00  Afslutning ved ordstyrer Jens Kirk (V)