Folketinget — Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Christiansborg, den 18. maj 2006
Til
udvalgets medlemmer og stedfortrædere.
Tilmelding til høring om "Hvordan forbrugerne garanteres sikre og sunde fødevarer?"
Fødevareudvalget besluttede den 10. maj 2006 at afholde en høring â€Hvordan forbrugerne garanters sikre og sunde fødevarer?â€.
Høringen finder sted mandag den 29. maj 2006, kl. 9.00 – 13.00 i Landstingssalen på Christiansborg. Udkast til program for høringen vedlægges.
Partierne har udpeget følgende som ordførere ved høringen:
Inger Støjberg (V),
Jens Peter Vernersen (S),
Martin Henriksen (DF),
Per Ørum Jørgensen (KF),
Elisabeth Geday (RV)
Kristen Touborg (SF) og
Per Clausen (EL).
Ordførerne spiller en central rolle som spørgere og debattører, og forventes der- for at være til stede under hele høringen.
I forlængelse af høringen er udvalget vært ved en frokost for udvalgets medlemmer og oplægsholderne i lokale S-117, sidekabinet til Snapstinget.
Tilmelding til høringen og til frokosten sker ved at udfylde vedhæftede blanket og returnere den til 2. udvalgssekretariat senest mandag den 22. maj 2006 eller give besked på mail til [email protected].
Høringen foregår efter følgende principper:
· Høringen er åben for alle, med der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter først-til-mølle princippet,
· høringen båndoptages,
· der er adgang til lyd- og tv-optagelse, fotografering m.v., såfremt det kan ske uden anbringelse af mikrofoner på bordene og kameraer på stativ og uden forstyrrelse af høringen, og
· der udsendes en pressemeddelelse om høringen.
Med venlig hilsen
Eva Esmarch,
udvalgssekretær.
                     17. maj 2006
                     Ref. 06-000812-2
Baggrunden for høringen er, at Folketinget har konstateret, at situationen på fødevareområdet er helt utilfredsstillende, og at det haster med at få genoprettet forbrugernes tillid til fødevareområdet.
For hurtigst muligt at få genoprettet forbrugernes tillid til fødevaresikkerheden afholder Fødevareudvalget høringen: Hvordan garanteres forbrugerne sikre og sunde fødevarer? som skal give input og forslag til besvarelse af nedenstående spørgsmål:
1. Hvordan fremmes strategien â€Fra jord til bord†bedst?
2. Hvordan genoprettes en effektiv og velfungerende fødevarekontrol, så forbrugerne altid sikres friske og sunde fødevarer?
Program
8.30Â -Â Â 9.00Â Â Â Indskrivning og kaffe i lokale 1-113
9.00Â -Â Â 9.05Â Â Â Velkomst v. Jens Kirk (V), ordstyrer
9.05  -   9.15   Jens Peter Bostrup, næstformand for Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet
9.15 -  9.30   Spørgsmål
9.30 -  9.40   Henrik Wegener, professor og leder af institut for fødevaresikkerhed i Danmarks Fødevareforskning
9.40 -  9.55   Spørgsmål
9.55 - 10.05   Per Thorup, formand for Den Danske Dyrlægeforening
10.05 -10.20   Spørgsmål
10.20 -10.30   Jørgen Schlundt, director ved Departement of Food Safety, Zoonoses and Foodborne Diseases, WHO
10.30 -10.45   Spørgsmål
10.45 -11.15Â Â Â Pause
11.15 – 11.25 Gitte Groos, fødevarepolitisk medarbejder ved Forbrugerrådet
11.25 – 11.40 Spørgsmål
11.40 – 11.50 Stuart Slorach, Formand for bestyrelsen for European Food Safety Authority, og fhv. direktør for Livsmedelsverket
11.50 – 12.05 Spørgsmål
12.05 – 12.15 Jørgen Højmark Jensen, fhv. chef for fødevareregion København
12.15 – 12.30 Spørgsmål
12.30 – 12.40 Lotte Holm, lektor ved Institut for human ernæring/Mad - og forbrugssociologi
12.40 – 12.55 Spørgsmål
12.55 – 13.00 Afslutning ved ordstyrer Jens Kirk (V)
Tilmeldingsblanket
til
Høring om "Hvordan forbrugerne garanteres sikre og sunde fødevarer"
den 29. maj 2006 kl. 9.00-13.00
Jeg ønsker at deltage i høringen
|
|
Jeg ønsker at deltage i den efterfølgende frokost
|
|
Jeg ønsker ikke at deltage i høringen
|
|
Jeg ønsker ikke at deltage i den efterfølgende frokost
|
|
__________________________________________________________
Underskift
Tilmeldingsblanketten bedes returneret senest mandag den 22. maj 2006 til Tommy Jørgensen, 2. udvalgssekretariat.