10. marts 2006

            Ref. 05-001974-2

 

 

 

Notat

 

Oprettelse af en mindre økonomigruppe i Folketingets Administration

 

 

Folketingets Præsidium besluttede i december, at der pr. 1 marts oprettes en mindre økonomigruppe i Folketingets Administration. Gruppen oprettes i EU-sekretariatet under faglig ledelse af chefkonsulent Niels Hoffmeyer, der i forvejen udarbejder økonomiske notater og analyser i forbindelse med det økonomiske og monetære samarbejde i EU. Analyserne er til brug for Europaudvalget og andre interesserede medlemmer af Folketinget.

 

Det er hensigten at udvide denne service til andre medlemmer og fagudvalg således, at økonomi-gruppen tager udgangspunkt i de danske økonomiske områder og behandler disse i tæt sammenhæng med økonomien i Europa og i verden.

 

Økonomigruppens arbejdsopgaver vil være løbende at udarbejde notater, kortere analyser, resumeer af økonomiske rapporter samt informationsmateriale m.v., om både danske og internationale økonomiske problemstillinger, der måtte være politisk relevante. Der vil være økonomiske modeller til rådighed, hvis det er muligt at få ansat den nødvendige ekspertise.

 

Det tilføjes, at Niels Hoffmeyer i en mindre del af arbejdstiden stadig skal beskæftige sig med egentlige EU-spørgsmål.

 

Økonomigruppen vil bestå af en faglig leder, en fuldtidsøkonom og en økonomistuderende på deltid.

 

Der oprettes en følgegruppe med direktøren som formand. Økonomigruppen tages op til evaluering efter to år. dvs. i foråret 2008.